lauantai 1. syyskuuta 2012

Ihan vähän vielä kesää

Ihan vähän vielä kesää ruuan merkeissä. Otettiin kuluneena kesänä testaukseen grillipizza, ja siitähän tulikin ihan yksi lemppareista. Todella hyvää. Esikoinenkin tuumasi, että ehkä äidin kannattaisi mennä pizzeriaan töihin, kun osaa leipoa niin hyviä pizzoja. Vähän tavallista uunipizzaa enemmän näihin täytyy nähdä vaivaa, mutta se kyllä kannattaa! Pohjan suosittelen tekemään durumvehnäjauhoista, tavallisilla vehnäjauhoilla tuli aika paksuja pizzoja. Kaupasta saatava valmis pizzajauho on myös aika toimiva.

























Pizzojen pohjana siis toimii ihan tavallinen pizzataikina. Kohonneesta taikinasta leivotaan pieniä leipäsiä, jotka paistetaan kevyesti molemmin puolin. Sen jälkeen pizzoihin laitetaan täyte ja grillataan alhaisella lämmöllä. Kun pizzan päällä oleva juusto on sulanut, on pizzat valmiita syötäväksi. Kannattaa varoa, ettei pohjia polta liian kuumassa. Herkullista kesäpizzaa grillistä!

1 kommentti:

  1. Nämä pitsat oli kyllä niin herkkua. Nam. Kivat muistot mieleen ja vesi kielellä näistä kuvista :)

    VastaaPoista