perjantai 3. lokakuuta 2014

Metsän siimeksessä solisee

Viime keväänä Meidän Talo-lehdessä (olisikohan ollut huhtikuun lehti?) oli ohje salaiseen suihkulähteeseen. Ohje vaikutti varsin simppeliltä ja innostuin vesiaiheen tekemisestä kertaheitolla. 

Ohjeen mukaan suihkulähteeseen tarvittiin remonttipalju, suihkulähdepumppu, metalliverkkoa, puromuovia, kiviä ja maisemaan sopiva ruukku. Paljulle kuoppa maahan ja pumppu sinne. Paljun päälle verkko ja kiviä verkon päälle, niin ettei paljua näy. Pumpun letku ruukun takaa kiertämään ja puroaskartelua niin, että vesi virtaa paljuun takaisin. Aika simppeliä, vai mitä?
















Paikan suihkulähteelle valitsin tontin reunalle metsän siimekseen ison kiven juurelle.

Lopputulokseen olen melko tyytyväinen. Puromuovit jätin ostamatta, koska en viitsinyt pientä pätkää alkaa tilaamaan verkosta postikulujen kera, sillä lähialueen rautakauppojen valikoimiin sitä ei kuulunut. Hienosti onnistuin piilottamaan kivien alle paksumpaa muovia, joka varmistaa, että vesi menee ihan oikeaan paikkaan.

 Jos työlle ei hintaa lasketa, niin tälle vesiaiheelle tuli hintaa noin 30€ (palju+pumppu (motonetistä 17,43€)+ ruukku alennusmyynneistä) loput tarvikkeet loytyi varastosta. Ensi kesää odotan innolla, kun viereen istutet kukat ja pensaat alkavat kukkia ja kasvaa, miltä sitten näyttää...

2 kommenttia:

  1. Oi, tää on kiva :) En oikeastaan tykkää vesijutuista, meillä ei ole yhtäkään, enkä ole sellaista suunnitellut. Mutta tämä vois olla sellainen minkä minäkin kelpuuttaisin! Oot valinnu hyvän paikan, metsäinen tunnelma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei ole mullekaan aikaisemmin tullut edes mieleen mitkään vesiaiheet pihalle, mutta niin se vaan idea sieltä lehdestä sai innostumaan, ja lopputuloksesta tykkään kyllä paljon!

      Poista