keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

MYSLIÄ

Itse tehty mysli on yksi lempi herkuistani. Se vaan on NIIN hyvää, ja voittaa kaupan myslit mennen tullen ja palatessa. Yleensä teen ison satsin mysliä kerralla, ja sitä sitten syödään aamupalaksi maustamattoman jogurtin kanssa. Näin kesällä herkku vielä paranee, jos sinne nakkaa sekaan tuoreita marjoja. Itse tehdyn myslin ohjeita on netti pullollaan, esimerkkiksi vaikka täällä ja täällä. Pähkinäallergikkona voin myös itse valita omaan mysliini niitä pähkinöitä, joita pystyn syömään. Kaupan mysleissä joudun aina tyytymään hedelmäversioon. Jos joku ei vielä ole kokeillut tehdä mysliään itse, suosittelen kyllä heti kokeilemaan!






Minun myslini teen näin; Kaadan taikinakulhon pohjalle oliiviöljyä noin puoli desiä ja laitan sekaan hunajaa ruokalusikallisen. Sitten kulho mikroon, niin että hunaja sulaa öljyyn (ei mene kuin pieni hetki). Sitten sekoitan kulhoon siemeniä ja hiutaleita joita kaapista löytyy. Tässä erässä cashewpähkinöitä, ruishiutaleita, kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä, kurpitsan siemeniä, pellavarouhetta, pinjansiemeniä ja seesaminsiemeniä. Edellä mainittuja aineksia kaadan suurinpiirtein 1-2 dl, niin että mysliä on yhden uunin pellillisen verran. Sitten myslit uuniin 170 asteeseen ja mysliä paahdetaan niin kauan, että on kauniin ruskehtavan väristä (ei palanutta!). Sitten herkku onkin valmis, toisinaan laitan vielä sekaan rusinoita tai kuivattuja karpaloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti