perjantai 8. elokuuta 2014

Laskosverho koululaisen huoneeseen

Niin se kesä on vierähtänyt, täydellisen blogihiljaisuuden merkeissä. Sehän ei tarkoita, ettenkö olisi mitään puuhannut. Tänä kesänä on katsottu uuden nurmikon kasvua, tehty pihahommia, lomailtu, siivottu nurkkia, nautittu lämpimistä vesistä ja kaikin puolin elämästä. Tietokone on siinä saanut pölyttyä ihan rauhassa.

Nyt syksy lähestyy ja esikoinen suuntaa koulutielle ensi viikolla. Niin se aika vaan hujahtaa, ihan vastahan se oli pieni käärö. Pelotti ihan koskea, ettei vaan menisi rikki.

Reipas koululainen on saanut  myös ison pojan huoneen, siitä vähän myöhemmin lisää. Huoneeseen ompelin elämäni ensimmäisen laskosverhon. Erittäin hyvä ohje löytyy täältä

Laskosverho oli yllättävän helppotekoinen. Laskosten välirimat ostin Eurokankaasta, ihan sitä oikeasti tähän hommaan tarkoitettua (ei ollut kovin kallista). Kangas on Marimekon Lokkia, sattui löytymään sopivan pituinen pakanloppu alehinnalla. Laskoksien pituuden määrittelin kankaan kuvion mukaan, niin että tulivat tasavärisiin kohtiin. Ainoa mikä verhon kanssa meinasi tuskastuttaa, oli se, että kangas tuntui ihan jatkuvasti olevan rypyssä, lukuisista silityksistä huolimatta.

Tästä tuli kyllä verho, joka on koululaisen mieleen ja äitikin tykkää.  Suunnitteilla olisi ommella näitä lisää muihinkin ikkunoihin. Kankaaksi kyllä taidan valita jotain vähän paksumpaa, jos vaikka pysyisi sileänä paremmin.



2 kommenttia:

  1. Oi, hyvältä näyttää!! Täälläkin nuorimmainen aloitti ekaluokan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taitaa tuo koulun aloitus nostattaa enemmän äidillä tunteita pintaan, kun itse koululaisella..

      Poista