keskiviikko 23. joulukuuta 2015

TYRNICURD

Lemoncurd on yksi lemppariherkuista, hyvää jogurtin seossa, leivän päällä, leivonnaisissa tai vaikka sellaisenaan. Jostain joululehdestä bongasin ohjeen porkkanacurdiin, melkein olin jo aikeissa kokeilla, kunnes sainkin kaupan mehuhyllyllä idean tyrnicurdiin. 

Sovelsin hyväksi havaittua lemoncurdin ohjetta, ja lopputulokseksi syntyi ihanan väristä, maukasta herkkutahnaa. Maistui ainakin tosi namilta paahtoleivän päällä, yhdessä maustamattoman tuorejuuston kanssa. Nam, suosittelen testaamaan!




TYRNICURD

1 ison appelsiinin kuori raastettuna (luomu)
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75g voita

  • Pese appelsiini. Raasta kuoret hienoksi raasteeksi, ei valkoista osaa! 
  • Laita kattilaan raastettu appelsiin kuori, mehu, sokeri ja munat
  • Lämmitä seos hitaasti, koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen
  • Laske lämpö keskilämmölle. Sekoita muutama minuutti,kunnes seos paksuuntuu.
  • Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi pieninä paloina joukkoon.
  • Anna jäähtyä ja herkuttele!
  • Valmis tyrnitahna säilyy jääkaapissa noin 5 vrk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti