Sovelsin hyväksi havaittua lemoncurdin ohjetta, ja lopputulokseksi syntyi ihanan väristä, maukasta herkkutahnaa. Maistui ainakin tosi namilta paahtoleivän päällä, yhdessä maustamattoman tuorejuuston kanssa. Nam, suosittelen testaamaan!
TYRNICURD
1 ison appelsiinin kuori raastettuna (luomu)
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75g voita
- Pese appelsiini. Raasta kuoret hienoksi raasteeksi, ei valkoista osaa!
- Laita kattilaan raastettu appelsiin kuori, mehu, sokeri ja munat
- Lämmitä seos hitaasti, koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen
- Laske lämpö keskilämmölle. Sekoita muutama minuutti,kunnes seos paksuuntuu.
- Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi pieninä paloina joukkoon.
- Anna jäähtyä ja herkuttele!
- Valmis tyrnitahna säilyy jääkaapissa noin 5 vrk.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti